Dealer login?
0

Jane Scrivner Frankincense Essential Olie

Jane Scrivner Frankincense Essential Olie
Productomschrijving
Frankincense in de geschiedenis In de steentijd werd frankincense reeds gebruikt om lichamen mee te balsemen en te harsen. De etherische of essentiële olie wordt gewonnen uit de hars van de frankincenseboom of wierookboom. De etherische olie van frankincense werd reeds door de antieke Egyptenareningezet. Men haalde de frankincense uit Eritrea....

Frankincense in de geschiedenis

In de steentijd werd frankincense reeds gebruikt om lichamen mee te balsemen en te harsen. De etherische of essentiële olie wordt gewonnen uit de hars van de frankincenseboom of wierookboom. De etherische olie van frankincense werd reeds door de antieke Egyptenareningezet. Men haalde de frankincense uit Eritrea. Tegenwoordig wordt het nog steeds gebruikt omdat het lekker geurt en omdat het beschikt over medicinale capaciteiten. De Egyptenaren zetten vroeger botbreuken met het resin van frankincense, net zoals dat tegenwoordig met gips gebeurt. Omdat frankincense in tegenstelling tot gips over ontstekingsremmende eigenschappen beschikt, is dit middel naar alle waarschijnlijkheid te prefereren bij botbreuken maar daarnaar is geen modern wetenschappelijk onderzoek gedaan. In het oude Griekenland werd wierook gebruikt in allerlei tempels. De antieke Romeinen brandden enorme hoeveelheden wierook. Dat leidde soms zelfs tot karavaans van 10.000 kamelen vanuit Arabië, waar de frankincenseboom van nature groeit. Door het teveel oogsten van frankincensebomen zijn in Zuid-Arabië vele bomen uitgeroeid wat mede heeft geleid tot woestijnvorming aldaar. Om een voorbeeld te geven hoeveel frankinsence de Romeinen gebruikten: Toen de vrouw van Nero stierf werden er minimaal twee jaaropbrengsten wierook verbrand. Na het ineenstorten van het Romeinse Rijk stortte de frankincensehandel ook ineen. De katholieke kerk heeft het gebruik van wierook overgenomen van het volksgebruik in Rome. In de Middeleeuwen werden kerken voorzien van een wierookgeur, een gebruik dat tot op de dag van vandaag in stand blijft.
 

Algemene informatie frankinsence

Frankincense-olie komt van verschillende soorten bomen. Frankincense-olie wordt gewonnen van verschillende boswellia-bomen zoals de Boswellia serrata in India, Boswellia carteri in Oost Afrika en China en de Boswellia frereana in Somalië. Ook van Boswellia sacra in Arabische landen wordt de olie verkregen. De verschillende bomen produceren een oliën die kleine variaties vertonen maar in grote lijnen zijn ze gelijk. Zulke verschillen zijn normaal. Ook dezelfde bomen kunnen verschillende oliën produceren afhankelijk van het klimaat en de bodemsoort.
 

Frankincense-olie

Uit een onderzoek wat in 2009 werd gedaan aan de universiteit van Oklahoma blijkt dat frankincense-olie tumorcellen onderscheidt van gezonde cellen. Het lijkt er volgens de onderzoekers op dat frankincense-olie de tumorcel binnendringt en aanzet tot een snelle celdood. Met andere woorden: frankincense vertoont in een laboratoriumopstelling een kankerbestrijdende werking. De onderzoekers zeggen ook dat er meer onderzoek gedaan moet worden met kankercellen en diermodellen vooraleer een definitieve conclusie kan worden getrokken. Het onderzoek werd gedaan op blaaskankercellen. Deze vorm van kanker is niet de enige kankersoort die frankincense kan bestrijden. Hier volgt een kort en niet volledig overzicht van de kankersoorten waarbij frankincense goed lijkt te werken.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat frankincense werkt tegen een Meningeoom, een kankergezwel in de hersenen.Uit Amerikaans onderzoek uit 1998 blijkt dat frankincense goed werkt tegen leukemie-kankercellijnen.Amerikaans onderzoek uit 2000 toont aan dat het een anti-tumoreffect heeft bij huidkanker.Zweeds onderzoek uit 2002 laat zien dat frankincense de eliminatie induceert van leverkankercellen.Duits onderzoek uit 2000 laat zien dat frankincense een veelbelovend medicijn is bij een glioom ofwel een soort hersentumor.Amerikaans onderzoek uit 2007 laat zien dat het een medicijn kan zijn bij hersenen-metastase, uitzaaiingen ofwel een soort hersentumor die zich vaak voordat bij mensen met borstkanker. Overigens worden deze onderzoeken zonder uitzondering gedaan met als doel om een stof uit frankincense te isoleren en tot een pil te verwerken. Daarom zal er niet snel vervolgonderzoek plaatsvinden naar de anti-kankerwerking van frankincense, ondanks dat er diverse veelbelovende aanwijzingen zijn dat deze olie mensen kan genezen van kanker.

Ontstekingsremmende werking

Japanse onderzoekers zagen in 2009 dat triterpene zuren uit frankincense-olie verantwoordelijk zijn voor de ontstekingsremmende werking. Men zag dat er 18 verschillende triterpenen zijn. Van deze 18 vertonen 17 een ontstekingsremmende activiteit. De onderzoekers constateren dat in de praktijk frankincense-olie wordt gebruikt tegen artritis.
 

Frankincense bij artritis

Frankincense wordt al eeuwenlang in de traditionele geneeskunde van India gebruikt tegen artritis. Wetenschappers uit het Verenigd Koninkrijk tonen in 2010 aan dat stoffen uit frankincense inderdaad de collageenvorming stimuleren en de ontstekingen die voor artritis zorgen tegengaan. Eén onderzoeker publiceerde in zijn eentje in 2008 een wetenschappelijk rapport over de wetenschappelijk onderzochte werkingen van frankincense bij ontstekingsziekten als astma, artritis en artrose en kwam tot de conclusie dat de wetenschappelijke resultaten bemoedigend zijn maar nog niet wetenschappelijk overtuigend. Het onderzoek uit 2010 laat zien dat voor artritis frankincense een medicijn kan zijn. Echter in 2014 werd een vergelijkend onderzoek gepubliceerd naar de ontstekingsremmende werking van ibuprofen, neem, zoethout , frankincense en guggul. De onderzoekers concluderen in hun onderzoek dat neem en zoethout een veel sterkere werking hebben dan ibuprofen, frankincense en guggul. Met andere woorden: frankincense kan wel degelijk artritis verlichten maar er zijn betere natuurlijke middelen.
 

Frankincense tegen eczeem en acne

Frankincense vertoont ontstekingsremmende werking. Een groot aantal geneesplanten doen dat. Duitse onderzoekers zagen dat extracten van rozemarijn, salie, frankincense en duivelsklauw anti-microbiële werking hebben waardoor ze volgens de onderzoekers inzetbaar zijn bij acne en eczeem.

Frankincense bij colitis

Frankincense wordt van oudsher gebruikt bij spijsverteringsproblemen zoals de ziekte van Crohn en colitis, een ontsteking van de dikke darm. Uit Amerikaans onderzoek uit 2009 blijkt dat er een semi-synthetische stof kan worden gewonnen uit frankincense die een colitis tegen gaat. Het onderzoek is bedoeld om te kijken of het mogelijk is een patenteerbaar medicijn te maken tegen dikkedarmontsteking. Maar de resultaten van dit onderzoek tonen ook aan dat het natuurmiddel frankincense goed werkt tegen colitis.

Reviews

0 / 5Based on 0 reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product..

Schrijf je eigen review

Previously viewed

Jane Scrivner Frankincense Essential Olie
Jane ScrivnerFrankincense Essential Olie
€32,00 Incl. btw
Toevoegen
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »