Jane Scrivner Mud e Quart

Hongaarse wellness mud met kwartskristallen

Voorradig in winkel € 28,00
Exclusief 21% btw (€ 23,14 ex. btw)
- +
Betaal veilig met: Betaal veilig bij Spa Treatments
Gratis verzenden in NL
14 dagen bedenktijd

Kenmerken

Model Hongaarse wellness mud met kwartskristallen
Merk
Voorraadstatus Voorradig in winkel

Mud e Quart

Hongaarse Wellness Mud & Kwartskristallen grinds 
250 gram

 

Deel dit product

De basis – van Jane
Het meest ontspannen, huidverzachtende, verzorgende en voedende bad of masker dat je je maar voor kunt stellen! In Hongarije wordt behandeling

Cliënt profiel

Geschikt voor alle leeftijden, Voor de rijpere huid, Voor de huid die behoefte heeft aan voeding en zachtheid, Voor pijnlijke gewrichten, Voor huidklachten

Kernwoorden

Verzorgend, Ontstekingsremmend, Tegen spierpijn, Huidverbeterend

De feiten

Hongaarse wellness mud is een Hongaarse peloid, oftewel een speciale klei die bekend staat om de voedende eigenschappen, als een soort van ‘compost’ voor het lichaam. Het voedt en reinigt de huid en wordt door de huid geabsorbeerd. Het bevat vele verschillende oxides, magnesium, ijzer en calcium voor circulatie, het versterken van gewrichten en het ondersteunen van vernieuwing.Het kan op verschillende temperaturen worden aangebracht, het therapeutische effect van de temperatuur van het product is zeker een factor om mee te laten wegen. Het kan eenvoudig worden vermengd met water tot een prettig werkzame substantie, zowel om te smeren als voor pakkingen. De kwarts-grinds hebben het effect van een peeling op de huid, terwijl tegelijkertijd de energetische eigenschappen van kwarts een heilzame werking hebben op met name celvernieuwing. Kwarts reinigt, verheldert, brengt balans en reguleert.Deze menging van mud en kwarts combineert geweldige celvernieuwende en huidvriendelijke eigenschappen voor elke gezichts- of lichaamsbehandeling.

Aanbrengen

Bad

Laat het bad vollopen en voeg 5 à 6 volle scheppen toe, roer met je handen en ontspan voor minstens 15 minuten. Je hoeft niet af te spoelen, maar veel mensen vinden het fijn om na te douchen voor het afdrogen. 

Masker

Meng een 5 ml lepel mud met weinig water tot een gladde pasta (ongeveer yoghurtdikte) en breng het aan met de vingertoppen. Voeg een paar druppels essentiele olie toe of 1 ml honing voor een nog weldadiger effect. Voor grotere gebieden meer bereiden.

Ingrediënten

Hungarian Wellness Mud 

Kwarts kristallen

MINERALE COMPONENTEN

Siliconendioxide

Bevat meer dan 60% siliconendioxide, Belangrijk voor het vormen van collageen in gewrichten en helpt regeneratie, Geeft de mud zijn zijde-achtige gevoel, Helpt afvalstoffen verwijderen, Siliconen worden gebruikt in kruidenpreparaten om haar, huid en nagels te versterken, Helpt de huid haar veerkracht behouden en wordt beschouwd als een natuurlijk anti-age middel

Aluminium oxide

Houdt warmte lang vast, Helpt siliconenoxide om de gewrichten te bereiken

IJzeroxide

Versterkt het bloed, Helpt met celregeneratie, Verbetert circulatie, Versterkt gewrichten

Calciumoxide

Versterkt beendergestel

Magnesiumoxide

Versterkt beendergestel en bloed

Helpt het immuunsysteem

IJzer en sulfur

Worden van nature in de mud aangetroffen, Stimuleert bloedsomloop in diepe en oppervlakkige weefsels, Is van nature antibacterieel

Water

Hydrateert

Andere unieke eigenschappen

pH balans van 6.3 – 6.5, 100% zuiver product, Geurloos, geschikt voor toevoeging van essentiële olie, Makkelijk te vermengen met water, zowel koud als warm, Lost snel op en kan daardoor worden gebruikt in hydrotherapie of thuis in bad, Wordt geleverd in droge toestand zonder toegevoegd water of andere vloeistof, Onbeperkt houdbaar, Kan worden gerecycled

MUD feiten

Er is bewijs dat deze mud al meer dan 100 jaar wordt gebruikt vanwege de helende eigenschappen. 

Het wordt sinds 1890 gebruikt en vanaf 1968 door de Hongaarse overheid goedgekeurd voor gebruik in gezondheidsbehandelingen. In Oost-Europea wordt deze mud door artsen voorgeschreven en gebruikt door fysiotherapeuten en in reumaklinieken. De mud wordt uit de bodem gehaald op 400 mtr diepte en in de zon gedroogd tot poeder.

Het gebruik van een spa gaat in Hongarije vele eeuwen terug, tot aan de tijd van de Romeinen. Er zijn bij opgravingen gebouwen gevonden die nog altijd te zien zijn in Obuda, in het Karpatische deel van Buda. Vandaag de dag heeft Hongarije meer dan 100 spa’s, waarvan 24 in Budapest. De grootste spa van Europa bevindt zich ook in Hongarije; dat is de Szechenyl Thermal Spa.

Hongaarse wellness mud (HWM) is voor het eerst in 1898 onderzocht en bleek grote hoeveelheden ijzer en sulfaten te bevatten. Dat heeft ertoe geleid dat het Hongaarse Ministerie van Volksgezondheid het in 1968 heeft goedgekeurd voor gebruik in gezondheidsbehandelingen. Vandaag de dag wordt HWM gebruikt door werkers in de gezondheidszorg, maar ook door spa’s en therapeutische baden. 

HWM wordt nog altijd op dezelfde manier verkregen als meer dan 100 jaar geleden. Na het opdelven wordt het aan de zon gedroogd. Als de mud wordt vermengd met water krijgt het een volle, groene kleur en wordt het een geurloze, dikke pasta die direct aangebracht kan worden. De unieke samenstelling zorgt er voor dat de pasta lang warm blijft na het aanbrengen, maar het product kan (in tegenstelling tot andere muds) ook prima koud worden gebruikt. Het toevoegen van essentiële oliën verhoogt de beleving en het algehele gevoel van welbevinden. 

In Hongarije worden behandelingen met HWM alleen door artsen voorgeschreven als je het echt nodig hebt. Je moet dus eigenlijk in slechte conditie zijn voordat de dokter je doorverwijst naar een spa-arts. Die arts zal dan een behandeling voorschrijven; hetzij hydrotherapie, hetzij een totale lichaamspakking, hetzij een specifiek gebied, etc.  Deze procedure is er niet omdat behandelingen met HWM zo gevaarlijk of moeilijk zijn, maar omdat men wil dat het zo goed en effectief mogelijk gedaan wordt. 

Vandaag de dag wordt dit product dagelijks op meer dan 1000 mensen aangebracht in Hongaarse spa’s en gezondheidscentra. Het wordt succesvol toegepast op gewrichtklachten, sportblessures en pijnlijke spieren. Het kan worden gebruikt om het zenuwstelsel te kalmeren, interne blokkades op te heffen en voor het afvoeren van afvalstoffen.