Jane Scrivner › Blog

EEN ROOSJE M'N ROOSJE

De zomer komt er aan en welke geur hoort er nou meer bij de zomer dan die van de roos………

ROSE GOLD is een van onze best verkopende oliën en dat is niet zo verwonderlijk

Rozen behoren tot de mooiste en meest populaire bloemen ter wereld en komen over de hele wereld voor. Hoe vaak genieten we niet van hun prachtige uiterlijk, zonder dat we de moeite nemen om er aan te ruiken? En dat is eigenlijk wat aromatherapie inhoudt: neem de tijd om een geur volledig op te snuiven en waar te nemen en word je bewust van de uitwerking die geuren op je kunnen hebben.

In de afgelopen jaren zijn rozen voornamelijk geteeld op hun uiterlijk en veel minder op hun geur, die werd als bijzaak beschouwd. Als je de kans hebt een geurende roos te ruiken zul je je realiseren wat een enorme waarde dat heeft. De essentiële olie Rose Otto (of rose attar) wordt beschouwd als een van de krachtigste en kostbaarste oliën die er is.

Het woord ‘roos’ stamt van het Griekse woord ‘roden’, wat rood betekent omdat er van wordt uitgegaan dat de eerste rozen in de oudheid karmozijnrood waren. Het proces van het destilleren van rozenolie uit rozenblaadjes wordt toegeschreven aan Ancienna, een 10e eeuws natuurkundige en er zijn bewijzen van een professionele destilleerderij voor rozenolie in Shiraz (Perzie, nu Iran) in 1612.

Attar’ is het Perzische woord voor parfum, ‘Itr’ het Arabische en ‘Otto’ is een meer algemene benaming. Hoe het ook genoemd wordt: het parfum dat wordt gewonnen uit rozenblaadjes is heerlijk en buitengewoon krachtig, zodat er maar heel weinig van nodig is om een product te laten geuren. En dat is prettig, want zuivere rozenolie is buitengewoon kostbaar en is de afgelopen jaren alleen maar duurder geworden. Om één liter essentiële olie te maken zijn zo’n 40.000 kilo rozenblaadjes nodig en dat brengt de prijs per liter op zo’n 11-15.000 euro, als je het al te pakken kunt krijgen. Er is veel synthetische rozenolie op de markt, waarvan de prijs veel lager is. 

                                                                                                                    

Huidverzorging

Essentiële rozenolie is prima te vermengen met oliën en crèmes die gebruikt worden om de huid te moisturizer en te hydrateren. De olie is opwekkend, antibacterieel en ontsmettend en daarmee uitstekend geschikt voor de ‘ervaren’ huid, die te kampen heeft met droogte, irritatie en ontstekingen.  

De olie heeft een samentrekkend en tonifierend effect en doet zijn werk net onder het huidoppervlak, het vermindert de roodheid die wordt veroorzaakt door vergrote of beschadigde haarvaatjes. Het is ontstekingsremmend en vermindert algemene roodheid van de huid. Het is toe te passen op alle huidtypen als dagelijkse tonic en kan worden gemengd met bijvoorbeeld verfrissende

Speciaal voor vrouwen……

Rozenolie is een buitengewoon vrouwelijke olie en wordt vaak ingezet bij het verlichten van menstruele of andere gynaecologische problemen en ook bij psychische kanten van onze vrouwelijke cyclus. Essentiële rozenolie wordt gebruikt voor het reinigen en reguleren van de vrouwelijke geslachtsorganen en heeft een positieve invloed op pijnlijke menstruatiecycli.

Emoties

In aromatherapie wordt rozenolie gebruikt om de geest te kalmeren, het helpt tegen depressieve klachten, stress, verdriet, angst en woede en er wordt aangenomen dat het bijdraagt aan een positief zelfbeeld, het vergroot het gevoel van geliefd te zijn en verzorgd te worden en kan helpen bij eetstoornissen.

Mythologie

De koningin onder de essentiële oliën. Zo staat rozenolie ook wel bekend, vanwege de enorm krachtige werking en omdat het een product is wat snel wordt opgenomen, kalmeert en opwekt.

Er wordt beweerd dat rozenolie wordt beheerd door de planeet Venus en daarom is het de olie van de liefde, met lustopwekkende eigenschappen. 

 

JE HUID VRAAGT EROM

Gemaakt op dinsdag 29 juli 2014 12:52

Een paar maanden geleden opende ik mijn nieuwe showroom en behandelruimte en tot nu toe is het geweldig! De klanten zijn enthousiast en vinden het heerlijk om de producten echt te kunnen zien en uit te proberen voordat ze iets aanschaffen.

En voor mijzelf is het eigenlijk ook heerlijk: niets zo fijn als in een ‘spa’-omgeving nadenken over nieuwe producten en zo te bouwen aan mijn assortiment. Dat is heel wat anders dan op kantoor zitten!

Ik was bezig met een behandeling van een cliënt toen een gedachte door mijn hoofd schoot: dit is wat je huid zou kiezen! Terwijl ik bezig was met de gelaatsbehandeling en de warme olie langzaam op de huid penseelde, zag ik het onder mijn ogen gebeuren: de huid ‘dronk’ de oliën als het ware in, de cleanser loste de verontreinigingen van de dag op en je zag de huid langzaam gaan stralen – als je huid kon praten, zou het hier om vragen!

Dit is wat je huid zou kiezen – een kort zinnetje, wat veel zegt. Het zegt ook precies wat ik met mijn producten wil bereiken: voeden, verzorgen, ondersteunen. Wat we met onze huid doen, doen we ook met onszelf: gezonde, volwaardige voeding helpt je om gezond te blijven en er goed uit te zien.

De oliën die ik gebruik hebben een hoog gehalte aan natuurlijke vitaminen, bevatten vele soorten Omega-vetzuren en benaderen de natuurlijke talgproductie zo dicht, dat je bijna over ‘soort zoekt soort’ kunt spreken.

Alle ingrediënten zijn 100% natuurlijk en in veel gevallen biologisch geteeld en bevatten dus geen chemicaliën die de huid weer kwijt moet raken. We kiezen de puurste versie van de oliën die we gebruiken. En kiezen is echt kiezen: we doen niet aan massale inkoop.

Ik breng veel tijd door met ‘boodschappen doen’. Elke keer als we nieuwe voorraad nodig hebben, probeer ik de beste producten te kopen. De ene keer komen de oliën uit Frankrijk, soms een partij uit Chili en soms is het iets wat net geoogst is in een kleine hoeveelheid. Wat het ook is, inkopen is niet alleen een kwestie van prijs, het is ook een kwestie van kwaliteit.

Eigenlijk is het net zoiets als een heerlijk diner samenstellen; ik kies de beste ingrediënten naar de smaak van de huid…….

Dus……..de volgende keer dat je huid om aandacht en om een oppepper schreeuwt: luister dan eens goed. Waarschijnlijk fluistert je huid Jane Scrivner, want dat zijn de producten die je huid zelf zou kiezen…….

 

TIME TO GET THOSE TOES OUT..                               

Gemaakt op zaterdag 25 april 2015 18:00

Tijd voor de tenen!
Zachte zolen en mooie tenen

Zomer 2015 komt er aan! Alle grote modelijnen hebben hun nieuwe collecties gepresenteerd en de schoenmode laat dit jaar veel voet zien! Op de catwalks veel gladiatorsandalen, muiltjes en open schoentjes – onze voeten staan in de schijnwerpers! Om je voeten in topconditie te brengen beveel ik een regelmatig bezoek aan een pedicure aan en een jaarlijks onderzoek door een podoloog is ook een goede gewoonte. Het is verbijsterend hoeveel kleine, vervelende probleempjes opgelost kunnen worden door deze vakmensen!

 

En natuurlijk is er ook genoeg te doe-het-zelven aan je voeten tussen de grote onderhoudsbeurten door! Volg mijn zes-stappen-plan voor een zorgeloze zomer

Vijlen

Gebruik een stevige voetvijl of puimsteen en neem alle gebieden met droge huid onder handen, meestal zijn dat de hielen, de bal van de voet en de zijkant van de grote teen. Doe dit op de droge voet vóór alle andere handelingen voor het beste resultaat.

Weken

Vul een schaal met warm water en sprenkel er wat druppels MINERAL BATH AND BODY SCRUB in. Als de voeten warm en ‘geweekt’ zijn, masseer dan de voeten met een scrub om de laatste ruwe huid te verwijderen.

Drogen

Droog je voeten grondig en zorgvuldig, met name tussen de tenen. Terwijl je je voeten afdroogt,duw je voorzichtig de nagelriemen terug. Het wassen en drogen van de voeten zou een dagelijks ritueel moeten zijn om je voeten schoon en fris te houden.

Knippen en in model brengen

Knip teennagels altijd recht af en knip ze niet al te kort. Knip het witte gedeelte van de nagel in kleine stukjes af, om scheuren van de nagel te voorkomen. Gebruik een nagelvijl om de hoekjes van de nagels af te ronden.

Moisturizen

Een goede moisturizer is belangrijk,maar regelmatig opbrengen is nóg belangrijker. Dagelijks FIRM BELIEVER aanbrengen zorgt voor onmiddellijke zachtheid en een geweldige hydratatie. Ook voor voeten is het op peil houden van de vochtbalans belangrijk! Als je jezelf een super pedicurebeurt kado wil doen, doe dan deze stappen voor je naar bed gaat, wikkel je voeten in huishoudfolie en trek katoenen sokken aan (in de winter is kasjmier fantastisch) en je wordt de volgende ochtend wakker de heerlijk zachte voeten!

Kleur!

Laat je inspireren door de nieuwe zomerkleuren voor nagellak en leef je uit! De kleuren voor handen en voeten hoeven niet hetzelfde te zijn, ga voor kleuren die met elkaar in harmonie zijn om je kledingkeuze makkelijker te maken!
Zorg voordat je gaat lakken dat alle olie en crèmeproducten van je nagels zijn, anders houdt de lak niet goed. Spreid je tenen met tissues of een speciale tenenspreider om vlekken te voorkomen. Gebruik altijd een basislak om verkleuren van de nagels te voorkomen en de kleurlak langer te behouden,het voorkomt afbladderen. Draai het dopje met het kwastje van de fles, veeg de overtollige lak af aan de rand en begin in het midden van de nagel, maar houd een klein randje boven de nagelriem vrij. Zet ‘streepjes’ naast elkaar tot de hele nagel bedekt is. Breng twee kleurlagen aan en tot slot een topcoat om afbladderen te voorkomen.

Tips en trucs

Maak het je in de vakantie makkelijk: gebruik zand om je voeten te masseren en te scrubben! Blootsvoets door het zand lopen is prima voor je voeten. Vergeet niet om een zonnebeschermingsmiddel te gebruiken. 

 

BEGIN VAN DE LENTE...

Gemaakt op donderdag 06 maart 2014 12:31

De maand maart is absoluut het begin van de lente! En met de komst van de lente komt ook onze huid weer meer in het zicht. We gaan langzaam naar mooier weer, laten weer wat meer huid zien, verstopte neuzen, loopneuzen en hoestbuien ruimen langzaam het veld.

Als je in deze maand in de spiegel kijkt, word je waarschijnlijk aangekeken door een bleek, vermoeid gezicht……

Wacht niet tot het vanzelf gebeurt, maar wend je tot een professional die met een specifieke voorjaarsbehandeling je huid een tintelfrisse start geeft!

De auto krijgt een onderhoudsbeurt, het huis wordt schoongemaakt, de kinderen hebben voorjaarsvakantie, maar wij denken er niet altijd aan om ook in onszelf te investeren. Gezichtsbehandelingen zijn geen overbodige luxe, een goed gereinigde en verzorgde huid is elke cent waard!

Na een gezichtsbehandeling weet je weer hoe geweldig je huid kan aanvoelen en heb je weer een goed, persoonlijk advies om het voorjaar te starten met op jou afgestemde huidverzorging.

Wat voor jou geschikt is, beslis je zelf. Gebruik je graag meerdere verschillende producten? Loop dan je producten eens even na, die hebben misschien ook wel een opfrisbeurt nodig. Heb je liever één product met verschillende kwaliteiten? Dan is het ook goed om eens even stil te staan of dat nog wel bij je past.

Wat je ook kiest, laat je adviseren over wat het best bij jou past. Goede producten en een goede behandeling kunnen een heel verschil maken en zijn de investering meer dan waard. Je huid verandert, producten veranderen en het voorjaar is de tijd om alles weer eens even opnieuw af te stemmen!

 

MOOI IN DECEMBER ZONDER STRESS.......

Gemaakt op woensdag 03 december 2014 10:39

De feestdagen komen eraan, de tijd van goede wensen, lichtjes en vrolijkheid – maar als ik eerlijk ben óók de tijd van behoorlijke stress: te korte nachten, te veel eten, te veel alcohol en vaak een vol en opgeblazen gevoel, zowel in lichaam als geest!  

Hoeveel tijd en geld we ook steken in er mooi uitzien met de feestdagen: dat helpt allemaal niks als we ons slecht voelen. Dermatologen zijn het er nog niet over eens of stress huidproblemen veroorzaakt, maar ze zijn het er wel over eens dat stress problemen kan oproepen en verergeren bij mensen die daar gevoelig voor zijn. Huidproblemen zoals acne, netelroos, eczeem, psoriasis, rosacea, wratten, koortsuitslag en blaasjes, om nog maar te zwijgen over een doffe huid zonder glans.

Stress beïnvloedt ons immuunsysteem en dat zal op zijn beurt onze huid beïnvloeden. Ook al zie je stress misschien niet op je huid in de vorm van uitslag of iets anders, van binnen zorgt het voor een toename van de vrije radicalen – waarvan we weten dat die enorme invloed hebben op huidveroudering. Emotionele en lichamelijke stress kan daarbij ook nog leiden tot bijvoorbeeld fronsen of verkrampen in het gezicht, wat weer zijn weerslag heeft op de vorming van rimpels.

Stress veroorzaakt ook de (overigens heel nuttige) ‘vecht- of vlucht’ reactie in ons lichaam. Door het vrijkomen van grote doses adrenaline stelt het lichaam ons in staat te vluchten óf te vechten, maar die reactie is bij stress niet aan de orde, zodat de adrenaline voor niets vrijkomt. Bij dit proces worden bloed en voedingsstoffen door ons lichaam verplaatst: van plaatsen waar het niet nodig is naar plaatsen waar het wel nodig is als je wilt vluchten of vechten. Van de huid en de spijsvertering naar de armen en benen: die heb je immers nodig. Dat verklaart ook waarom we geen honger hebben als we gestrest zijn. Maar dit proces zorgt er dus ook voor, dat onze huid verstoken blijft van zuurstof en voedingsstoffen in tijden van stress.

“Ayurveda heeft een beschrijving van schoonheid die veel verder gaat dan een mooie buitenkant. De huid is als een spiegel: het reflecteert alles wat er omgaat in je lichaam, je geest en je levenshouding. Als die in balans zijn, zal dat aan de buitenkant zichtbaar zijn als een stralend voorkomen”.

Als deze onthouding voortduurt, wordt de huid dof, levenloos, droog en bevattelijk voor verstoppingen en uitbraak van pukkeltjes en vlekjes. Als onze eetlust daalt en onze spijsvertering niet goed van bloed wordt voorzien, worden voedingsstoffen ook niet optimaal opgenomen, om nog maar te zwijgen over de afvoer van afvalstoffen.

Probeer de aankomende decemberstress dit jaar eens te lijf te gaan met dagelijks 20 minuten (of meer) tijd voor jezelf. Verminder stress en glijd moeiteloos en prachtig door de chaos!

Er zijn veel manieren om je daarbij te helpen:

Neem een warm (bubble)bad
Maak een wandelingetje door je tuin
Lees de krant
Steek een mooie kaars aan en sta stil bij de geur
Steek je haar op en geef je gezicht een uitgebreide reiniging
Maak je niet druk over het eten, maar verheug je op hef weerzien met vrienden!
Kijk niet in de kinderkamer. Wat je niet ziet, weet je niet ook. Opruimen kan een andere keer ook – het is voor hen ook kerstvakantie
Zit rustig in complete stilte gedurende 5 minuten
Doe een paar diepe, rustige ademhalingen. In door de neus, uit door de mond
Gebruik een nieuwe lipstick.

Ik ben geen wetenschapper, maar echt, deze kleine dingen maken groot verschil. Een rustig, kalm gezicht is een mooi gezicht vergeleken bij een gestreste grimas.

Let een beetje op wat je eet, het is zo verleidelijk om jezelf te ‘verwennen’ met de feestdagen, maar is het wel echt een traktatie als je je daarna opgeblazen voelt, vlekkerig bent, moe en stemmingswisselingen hebt? Onthoud dat suiker je grootste vijand is, op de voet gevolgd door alcohol en cafeïne.

Ach. Het zijn maar een paar dagen, ze komen elk jaar terug – dus waarom zou je je druk maken? Geniet er van!

 

EEN NIEUW JAAR, EEN NIEUW BEGIN ...

Gemaakt op maandag 20 januari 2014 13:48

Allereerst de beste wensen voor 2014! Een nieuw jaar, een nieuw begin! Als eigenaar van een bedrijf in huidverzorging wordt mijn mening vaak gevraagd over huidproblemen en oplossingen. Ik help graag, ik ken mijn producten door en door en weet wat ze kunnen doen op een huid. Wat ik echter niet weet is hoe mensen in hun dagelijks leven met hun huid omgaan, terwijl dat een enorm effect kan hebben op hoe de huid zich gedraagt.

Aan het begin van het nieuwe jaar is het misschien eens goed om op een rijtje te zetten of je zelf méé of tegenwerkt bij je dagelijkse huidverzorging…..

De samenstelling van make-up – producten die ik vaak gebruik zijn gemaakt van goede ingrediënten, maar mijn kleine doosje oogschaduw gaat al tien jaar mee……..mijn makeup zou eigenlijk net zo goed moeten zijn als mijn huidverzorging

Hoe vaak maak ik mijn toetsenbord schoon – ik gebruik mijn toetsenbord vrijwel de hele dag en laat mijn gezicht vaak in mijn handen rusten als ik nadenk voor ik weer verder ga. Ik heb geen idee wat ik daar mee ‘aanbreng’ op mijn gezicht!

Hoe vaak raak ik mijn gezicht aan - ik heb ooit samengewerkt met een Amerikaanse schoonheidsspecialiste het volgende mantra had: raak je gezicht niet aan……..hoofdzakelijk omdat het make-up verwijdert, maar ook omdat je zo bacteriën overbrengt.

Hoeveel drink ik eigenlijk – ik gebruik een moisturiser, maar als ik zelf niet meewerk door water te drinken kan ik niet al te veel verwachten van het effect

Hoe vaak werk ik ruimtes met airco – uitdrogend en vocht onttrekkend.

Hoe vaak ga ik naar bed zonder te reinigen – JA zelfs ik doe dat! Niet vaak, maar het gebeurt. En dan hoop ik maar dat de gevolgen voor mijn huid niet al te erg zijn….

Hoe vaak frons ik – ik frons wat af! Zelfs als ik ontspannen lees of TV kijk, zit ik vaak te fronsen of de lijnen in mijn gezicht te volgen. Eigenlijk niet zo’n goede gewoonte!

Wat doe ik verder nog?  - werk ik mee of werk ik tegen? De zaken op een rijtje zetten en nadenken over hoe het beter kan is zeker een goeie zaak!

Onze huidverzorging kan niet alles. Als we de rest van de dag van alles doen om het effect er van tegen te gaan, zal onze huid sneller verouderen dan we willen!

IK BEN DOL OP OLIE......

Gemaakt op vrijdag 20 december 2013 13:18

Ik ben dol op olie. Niet alleen als voeding voor de huid, maar zeker ook als verzorging. In de afgelopen periode heb ik veel gereisd en gepraat met heel veel verschillende klanten en naar aanleiding van de vele vragen wil ik graag wat dingen ophelderen over olie.

De juiste keuze is belangrijk bij gelaats- en lichaamsoliën. Ik deel graag mijn kennis en ervaring om op die manier mensen te overtuigen van het gebruik van mijn JS-producten lijn op oliebasis.

Gelaatsoliën maken mijn huid vettig?
Bij het aanbrengen van olie is het belangrijk om een kleine hoeveelheid olie te gebruiken, die te verwarmen en dan pas aan te brengen. De kleine hoeveelheid is eigenlijk het belangrijkste: olie wordt heel goed opgenomen, er zit geen water in wat verdampt, dus hou de hoeveelheid klein. Ook de manier van aanbrengen is belangrijk: gebruik een licht ‘drukkende’ beweging. Door de warmte van huid en vingers zal de olie beter worden opgenomen dan door te wrijven.

Als ik lichaamsolie gebruik, moet ik wachten voor ik me kan aankleden!
Ook hier zie ik vaak een te royaal gebruik van olie. Nergens is het gezegde ‘less is more’ zo van toepassing als bij het aanbrengen van olie: gebruik een kleine hoeveelheid, verwarm het en breng het aan. Liever elke dag een klein beetje dan eenmaal per week een heleboel.

Oliën zijn geweldig, zijn worden optimaal opgenomen en voor het verzorgen van je huid is er volgens mij niets beters!

Vragen? Mail naar: info@spatreatments.nl

 

DE FEESTDAGEN KOMEN ERAAN....!

Gemaakt op vrijdag 13 december 2013 14:16

Oke...........het is december en de feestdagen staan voor de deur! Afspraken worden gepland, cadeautjes gekocht.....

Het voelt alsof de zomer nog maar net voorbij is, maar het lijkt een eeuwigheid geleden dat mijn lichaam daglicht heeft gezien. 

Borstel je droge huid feest klaar! Elke dag een borstelbeurt van een paar seconden op de bovenarmen gevolgd door een paar druppels Detox Body Bath Oil verzekert je van strakke, stralende bovenarmen die klaar zijn voor feestkleding!

Profiteer nu van onze aanbieding: voor een 200 ml fles Detox Body Bath Oil. Dat is genoeg om de hele maand november je lichaam dagelijks in te masseren en jezelf te verwennen met zeker 10 voedende baden!. Prijs € 36,90. Geef jezelf alvast een cadeau voor de feestmaand!  

Begin nu en straal met de feestdagen!