BC Softwear › Eco vriendelijke productie

Eco vriendelijke productie

BC Softwear is een leidend en innovatief bedrijf in de textielindustrie. BC Softwear is zich bewust van de verantwoordelijkheid voor het milieu. Onze fabriek in Turkije richt zich simpelweg op het concept milieuvriendelijk. Dit wordt bereikt door een veelomvattend programma dat investeert in milieuvriendelijke technologie. Dat is allemaal gericht op het verminderen van schade aan het milieu.

Dit kan worden teruggezien in de volgende onderwerpen:

 

WATER

De fabriek heeft een biologische afvalwaterzuiveringsinstallatie en kan 10% van haar eigen totale afvalwater hergebruiken. 

 

KOOLDIOXIDE REDUCTIE

De fabriek is onlangs gestart met verminderen van de CO2uitstoot ten aanzien tot het ‘broeikaseffect’. Door overeengekomen doelstellingen wordt de strijd tegen broeikaseffect en de klimaatverandering verminderd door middel van internationale klimaatveranderingsvoorschriften. 

 

ZONNE-ENERGIE

De fabriek heeft zonnepanelen op het terrein en fabrieksdaken geïnstalleerd. Hiermee gebruikt de fabriek haar eigen schone energie om textiel te produceren.

 

SCHONE ENERGIE

Jaarlijks voorkomt de fabriek aardgasverbruik van 2.465.223 m3door gebruik te maken van schone energie die geproduceerd is in haar eigen zonnepanelen. Een ander voordeel van de zonnepanelen is het verminderen van de kooldioxide uitstoot naar de natuur. De fabriek voorkomt ongeveer 20.000 ton CO2uitstoot.

 

BESCHERMING EN ONDERSTEUNING VAN DIEREN IN HET WILD

De terugwinning van 1.430.727 bomen werd verzorgd door onze zonnekrachtcentrales en daarom herpositioneren we een gebied van 28.000.000 vierkante meters (een gebied dat 8 keer groter is dan Central Park). Wij ondersteunen daarmee de bescherming van dieren in hun lokale gebied.

 

THUIS GROEIT KATOEN

Om de CO2uitstoot nog meer te verminderen ontwikkelt de fabriek haar eigen katoen. Zo zijn wij minder afhankelijk om de katoen te importeren en levert dit voordelen op voor het milieu.

 

Over ons textielcentrum voor onderzoek en ontwikkeling

In 2014 waren onze Turkse fabrieken R&D centrale gevestigd. De eerste strategie bestaat uit het beschermen en ontwikkelen van haar concurrentievermogen. Dit wordt gedaan door innovatieve en technologische textielproducten en de secundaire strategie om milieuvriendelijke R&D projecten te ontwikkelen.

In het textiellaboratorium van het R&D centrale zijn we in staat om de dichtheid (transpiratie, wassen en wrijving) te testen. Wij testen de draad (de sterkte van de draad, etc.), kleurmetingen (spectrofotometer) en fysieke fabriekstesten (gewicht etc.)

BC Softwear gebruikt ook vaak het onafhankelijke laboratorium in Groot-Brittannië. Laundry Technology Centre (LTC) test onze producten op kwaliteit en specifiek om de energie van het wassen en drogen te verminderen. Daarbij letten zij op de verbetering van de levensduur van de producten. Wij werken ook samen met leveranciers van was-apparatuur en chemische wasmiddelen. Zodat wij zeker zijn van de juiste was temperaturen en wasmiddelen die worden gebruikt om onze producten te verbeteren. 

Ethische handel

BC Softwear is erg gesteld op de ethische handelsvoorwaarden. Wij willen graag alleen bronproducten van leveranciers die de juiste arbeidsvoorwaarden en rechten van werknemers naleven. Dit wordt gecontroleerd door regelmatige bezoeken en daarbij wordt de werkrelatie onderhouden door de oprichters van onze fabrieken.